lauantai 22. toukokuuta 2010

Himalajan-suola













Itse olen siirtynyt kokonaan Himalajan-suolan käyttöön. Seuraavaksi pieni tietoisku Himalajan suolasta.

Vuoristo- eli kristallisuola on puhdasta, terveellistä suolaa joka sisältää 84 eri alkuainetta ja mineraalia, kehomme tarpeita vastaavassa koostumuksessa. Kaikkein puhtainta, käsittelemätöntä luonnonsuolaa louhitaan suolakaivoksista muun muassa Himalajan vuoristoalueilta.

Jos saatavilla ei ole Himalajan-suolaa, niin olisi hyvä käyttää esim. Meri-suolaa. Tai jotain muuta suolaa, jota ei ole teollisesti jauhettu. Siitä vielä vähän lisää.

Suolaa valmistetaan joko merivettä tai suolaista järvivettä haihduttamalla, suolakaivoksista louhimalla tai mekaanisesti vakuumimenetelmällä kuten teollista ruokasuolaa valmistettaessa. Ennen haihduttamista suolaliuoksesta poistetaan kuitenkin mekaanista prosessia haittaavat mineraalit, kuten kalsium, magnesium ja sulfaatit, jotka myydään lääketeollisuudelle ravintolisien valmistusta varten. Jäljelle jää 99,9 % natriumkloridia, joka on kehollemme välttämätöntä, mutta liiallisina pitoisuuksina myrkyllistä ainetta, jonka elimistömme pyrkii nopeasti poistamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti